Édes-savanyú csirke Mayathia konyhájából

2015.08.21 17:47

Hozzávalók / 4 adag:

 

 

Elkészítése:

 

  1. A csirkemellet felvágjuk kis kockára, fűszerezzük és sózzuk. 2 teáskanál keményítőt szórunk rá, átforgatjuk benne, és bő olajban kb. 5 percig kicsit elősütjük. Lecsöpögtetjük róla az olajat, és félretesszük.
  2. A zöldségek közül a répát felszeljük vékony csíkokra, és kevés olajon wokban megpirítjuk, majd mehet rá a felkarikázott újhagyma, a csíkokra vágott paprika és a bambuszrügy. Kevés vizet teszünk alá, fedő alatt roppanósra pároljuk.
  3. A húst ezután ráhalmozzuk, majd kicsit összefőzzük.
  4. A szószhoz egy tálba összekeverjük a szójaszószt, xilitet, paradicsompürét, 1 gerezd reszelt fokhagymát, ecetet, 1 teáskanál keményítőt kb. 1 dl vízzel. A zöldséges húsra öntjük és összeforraljuk.
  5. Az ananászt a legvégén adjuk hozzá. Párolt barna rizzsel tálaljuk.