Édes-savanyú csirke Mayathia konyhájából
2015.08.21 17:47
Hozzávalók / 4 adag:
- 70 dkg csirkemell filé
- 1 közepes db kápia paprika
- 3 kk étkezési keményítő
- 1 közepes db sárgarépa
- 5 dkg bambuszrügy
- 2 közepes db újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg sűrített paradicsom
- 1 ek xilit
- 2 teáskanál szójaszósz
- 3 ek ecet
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 kávéskanál kínai ötfűszer-keverék
- 10 dkg ananászkonzerv
Elkészítése:
- A csirkemellet felvágjuk kis kockára, fűszerezzük és sózzuk. 2 teáskanál keményítőt szórunk rá, átforgatjuk benne, és bő olajban kb. 5 percig kicsit elősütjük. Lecsöpögtetjük róla az olajat, és félretesszük.
- A zöldségek közül a répát felszeljük vékony csíkokra, és kevés olajon wokban megpirítjuk, majd mehet rá a felkarikázott újhagyma, a csíkokra vágott paprika és a bambuszrügy. Kevés vizet teszünk alá, fedő alatt roppanósra pároljuk.
- A húst ezután ráhalmozzuk, majd kicsit összefőzzük.
- A szószhoz egy tálba összekeverjük a szójaszószt, xilitet, paradicsompürét, 1 gerezd reszelt fokhagymát, ecetet, 1 teáskanál keményítőt kb. 1 dl vízzel. A zöldséges húsra öntjük és összeforraljuk.
- Az ananászt a legvégén adjuk hozzá. Párolt barna rizzsel tálaljuk.