Dorozsmai ponty gombás csuszával

2015.09.24 06:56

Hozzávalók

4 személyre

700 g Gyermelyi 4 tojásos csusza tészta, 300 g húsos szalonna, 1 fej hagyma, 300 g gomba, 250 g paprika, 300 g paradicsom, 3 dl tejföl, 40 g liszt, 1 csokor petrezselyem, só, fűszerpaprika, ízlés szerint erős paprika, 1,4 kg pontyfilé, só, liszt, a sütéshez olaj

Előkészítési idő

20 perc

Elkészítési idő

25 perc

A húsos szalonnát kockákra vágjuk, megpirítjuk. Megfuttatjuk rajta a finomra vágott hagymát. Rászórjuk a feldarabolt gombát, és erős tűzön kicsit lepirítjuk. Megsózzuk, meghintjük a fűszerpaprikával, elkeverjük. Rátesszük az összevágott zöldpaprikát, majd tejföllel elkevert liszttel behabarjuk. Kíméletesen felforraljuk, végül hozzáadjuk a lehéjazott, feldarabolt paradicsomot is. A halakat beirdaljuk, megsózzuk, egy kicsit pihentetjük. Könnyedén lisztbe forgatjuk, és kíméletesen, szaftosra sütjük.
Tálaláskor a főtt tésztát összekeverjük a gombás raguval, a petrezselyemmel. Tányérra tesszük, és rá vagy mellé fektetjük a halszeleteket.