Cukkinis-tésztás frittata

2015.09.14 16:14

Elkészítési idő:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

 

Hozzávalók:

  • 1 db zsenge cukkini
  • 10 dkg tészta (ízlés szerint)
  • 4 db tojás (nagy)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:

A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A tojásokat üssük fel egy tányérba, majd villával verjük fel habosra. A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a felkockázott cukkinit is. Keverjük alaposan össze, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pár percig pároljuk, hogy a cukkini még roppanós maradjon.

Adjuk hozzá a kifőtt és lecsepegtetett tésztát, keverjük össze, majd öntsük rá a felvert tojást úgy, hogy lehetőleg mindenhova kerüljön belőle. Ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, és helyezzük előmelegített sütőbe.

Közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre (a serpenyő nyelét, ha szükséges, borítsuk be alufóliával, nehogy a sütőben megolvadjon!).

Az elkészült frittatát vegyük ki a sütőből, majd tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, és úgy kínáljuk.

Cukkinis-tésztás frittata