Cukkinis-paradicsomos frittata

2015.09.14 16:10

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 db tojás
  • 1 marék zöldborsó
  • 1 csomag mozzarellagolyó
  • őrölt bors
  • 1 db paradicsom

Elkészítés:

Az olívaolajat egy közepes, körülbelül 20 cm átmérőjű serpenyőben hevítsük fel, majd tegyük bele a megmosott, felkarikázott cukkinit, és közepes lángon süssük pár percig.

Közben kevergessük, hogy egyenletesen piruljon meg minden karika. Ha már puha, üssük fel a tojásokat egy tálba, ízesítsük sóval és kevéske őrölt borssal.

Öntsük a megpirított cukkini tetejére és szórjuk rá a zöldborsót és a mozarellagolyókat. Tegyük takarékra a tűzhelyet, hogy épp csak süljön a tojás, néha fakanállal mozgassuk meg a tojásos keveréket.

Ha már kellően megszilárdult, a tetejére helyezzük rá a felkarikázott paradicsomot, majd serpenyővel együtt tegyük meleg, 150°C-os sütőbe, és körülbelül 10-15 perc alatt süssük készre.

Frittata tortaformában sütve