Cukkinis-paradicsomos frittata
Hozzávalók:
- 1 db cukkini
- 1 evőkanál olívaolaj
- 4 db tojás
- 1 marék zöldborsó
- 1 csomag mozzarellagolyó
- só
- őrölt bors
- 1 db paradicsom
Elkészítés:
Az olívaolajat egy közepes, körülbelül 20 cm átmérőjű serpenyőben hevítsük fel, majd tegyük bele a megmosott, felkarikázott cukkinit, és közepes lángon süssük pár percig.
Közben kevergessük, hogy egyenletesen piruljon meg minden karika. Ha már puha, üssük fel a tojásokat egy tálba, ízesítsük sóval és kevéske őrölt borssal.
Öntsük a megpirított cukkini tetejére és szórjuk rá a zöldborsót és a mozarellagolyókat. Tegyük takarékra a tűzhelyet, hogy épp csak süljön a tojás, néha fakanállal mozgassuk meg a tojásos keveréket.
Ha már kellően megszilárdult, a tetejére helyezzük rá a felkarikázott paradicsomot, majd serpenyővel együtt tegyük meleg, 150°C-os sütőbe, és körülbelül 10-15 perc alatt süssük készre.