Cukkinis-ananászos csirkeragu

2015.08.21 17:32

Hozzávalók / 4 adag

 

 

Elkészítés

  1. A wokba (vagy serpenyőbe) kevés olívaolajat öntünk. Belereszeljük a gyömbért, és rádobjuk a felkockázott csirkemellet. Fehéredésig pirítjuk, majd borsot őrlünk rá, és meglocsoljuk egy kevés szójaszósszal.
  2. (Ha nem friss gyömbért használunk, akkor először a húst fehéredésig pirítjuk, és ezt követően szórjuk rá a gyömbért, majd őröljük rá a borsot.)
  3. Rövid ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, a felkockázott bébicukkinit, és az ananászkonzervet (én a darabolt ananászkockákat is még 2-3-ba vágom).
  4. Közben a húslevesben elkeverjük a ketchupot, a szójaszószt és csomómentesre a keményítőt.
  5. Amikor a hús ízlésünk szerinti puhaságúra párolódott,  a sűrítőanyagot hozzáöntjük, és éppen hogy összeforraljuk. Sóval, borssal, esetleg még gyömbérrel után fűszerezhetünk, de a szójaszósz és a leveskocka önmagában is sótartalmú, ezért csak óvatosan!
  6. Párolt rizzsel tálaljuk.