Cukkinis-ananászos csirkeragu
2015.08.21 17:32
Hozzávalók / 4 adag
- 1 db csirkemell filé
- 1 db cukkini
- 1 közepes db piros kaliforniai paprika
- 170 g ananászkonzerv
- 2 cm gyömbér (vagy 1 kk őrölt)
- 1 ek olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 ek ketchup
- 2 ek szójaszósz
- 2.5 dl alaplé
- 2 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
- A wokba (vagy serpenyőbe) kevés olívaolajat öntünk. Belereszeljük a gyömbért, és rádobjuk a felkockázott csirkemellet. Fehéredésig pirítjuk, majd borsot őrlünk rá, és meglocsoljuk egy kevés szójaszósszal.
- (Ha nem friss gyömbért használunk, akkor először a húst fehéredésig pirítjuk, és ezt követően szórjuk rá a gyömbért, majd őröljük rá a borsot.)
- Rövid ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, a felkockázott bébicukkinit, és az ananászkonzervet (én a darabolt ananászkockákat is még 2-3-ba vágom).
- Közben a húslevesben elkeverjük a ketchupot, a szójaszószt és csomómentesre a keményítőt.
- Amikor a hús ízlésünk szerinti puhaságúra párolódott, a sűrítőanyagot hozzáöntjük, és éppen hogy összeforraljuk. Sóval, borssal, esetleg még gyömbérrel után fűszerezhetünk, de a szójaszósz és a leveskocka önmagában is sótartalmú, ezért csak óvatosan!
- Párolt rizzsel tálaljuk.