Cukkini spagetti
2015.08.30 12:09
2 személyre
2 db | cukkíni |
2 db | sárgarépa |
1/2 | póréhagyma |
1 db | piros kaliforniai paprika |
1 db | chili paprika |
1 | cs friss petrezselyem |
2 dl | húsalaplé |
5 dkg | vaj |
olívaolaj | |
fehérborecet | |
méz | |
só | |
bors Elkészítése, 30 perc:
2 cukkínit felcsíkozunk, leforrázzuk, lecsöpögtetjük, lehűtjük. Összeforgatjuk néhány csepp olívaolajjal és fehérborecettel. 2 db, apró kockára vágott sárgarépát finomra vágott póréhagymán, kevés olívaolajban megpirítunk sózzuk, borsozzuk és hozzáadunk 1 db szintén kockára vágott kaliforniai paprika és egy kis friss chilit. Összeforraljuk, ha kell felöntjük húsalaplével, és figyelünk arra, hogy maradjon egy kis leve. A végén néhány csepp mézzel forgatjuk össze. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel.
|