Csülökpörkölt sörrel

2015.08.14 02:21

 

Hozzávalók:

  • 1 hátsó csülök kicsontozva (1-1,5 kg)
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 db erőspaprika (pici piros)
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • 5 dl sör
  • 2-3 evőkanál zsír vagy olaj
  • pirospaprika (csemege, csipős)
  • pirosarany 1 evőkanállal
  • 2db. kápia paprika
  • 1 db. paradicsom

Elkészítés:

A kicsontozott csülköt kb. 3-4 centis kockákra vágjuk, majd alaposan megmossuk. Az apróra vágott hagymát elkezdjük pirítani a zsiradékon, amikor kezd üvegesedni, a tüzet takarékra véve hozzátesszük a zúzott fokhagymát, 2 csipet sót, őrölt borsot, őrölt köményt, 3-4 teáskanál őrölt csemegepaprikát. Gondosan elkeverjük, majd rögtön beletesszük a felkockázott csülköt, paradicsomot és a tv paprikát. Sűrű kevergetés mellett fehéredésig pároljuk, majd felöntjük annyi sörrel, hogy szinte ellepje a húst. Ekkor fedő alatt bátran főzhetjük, ízesítjük sóval, borssal, köménnyel. A hús amúgy is ereszt még levet, de ha kevés a folyadék, sörrel pótolhatjuk még. Kb. 1-1,5 óra alatt készre főzzük. Savanyúsággal és friss ropogós kenyérrel isteni.