Csülök ahogy Apci készíti
Hozzávalók / 4 adag
- 1.5 kg sertéscsülök
- 10 db közepes burgonya egészben
- 6 db babérlevél
- 10 szem fekete bors
- 4 tk só
- 3 szál rozmaring ágacska
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Csüköt egészben amit besóztunk, a babérlevelekkel,borsal és a fokhagymával, annyi vízzel ami éppenhogy csak ellepi megfőzzük a kuktánban. Ez a jelzéstől számítva max. 30 perc. Várunk amig a kuktánk annyira lehül, hogy felnyíthassuk, kivesszük belőle a csülköt. Majd a burgonyánkat rakjuk bele a kuktába. A jelzéstől számítva 5 percig főzzük. Mikor elkészült a tepszink, vagy jénai tálunk aljára öntünk egy kicsit a főzővízből. Acsülköt középre helyezzük, köréje a burgonyákat. Elhelyezzük a rozmaring ágakat és az egészet meglocsoljuk a főzővízzel. Ha szükséges locsolgatva, 200 fokon szép pirosra sütjük! Jó étvágyat!Apci,kukta,csülök,burgonya,