Csorba leves
Hozzávalók:
20dkg sertéshús, 1db sárgarépa, 1db gyökér, fél zeller, 2 paradicsom, 2-3db apró krumpli, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kávéskanál paradicsompüré, kevés zsír, 1,5-2l víz, gyufa vastagságú levestészta
Elkészítés:
A húst apróra vágjuk. Sós vízben félig puhára főzzük. A zöldségeket apró kockára vágjuk, kevés zsíron megfuttatjuk, megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, 1dl vízzel felengedjük. A paradicsomot és a krumplit szintén felkockázzuk. Összekeverjük a zöldségekkel, tovább pároljuk. Amikor majdnem teljesen puha a zöldség, felöntjük a húsos lével, és összefőzzük. Belefőzzük a levestésztát. Ha nem elég savanykás, akkor tehetünk bele kevés citromlevet.
Tipp: nagyon finom szomjoltó, könnyű leves. A tészta helyett tehetünk bele húsgombócot. Akkor a főtt húst ledaráljuk, ízesítjük, liszttel, tojással összekeverjük, és ezt szaggatjuk a levesb