Csőben sült olaszos makaróni
Hozzávalók:
40dkg makaróni tészta
15dkg olajos articsóka
1 paprika
4 szelet nyers füstölt sonka
5 paradicsom
15dkg reszelt parmezán sajt
3 evőkanál olívaolaj
Só, őrölt bors
Elkészítése:
1. Távolítsd el a paprika magját, majd vágd kis kockákra.
2. A paradicsom héját metszd be, tedd két percre lobogó vízbe, hideg víz alatt hűtsd le, végül hámozd meg. A paradicsomokat vágd féle, a magokat távolítsd el, kockázd fel a húsát.
3. Serpenyőben olívaolajon öt percig fonnyaszd meg a paprikát, majd add hozzá a paradicsomot, és még tíz percig párold.
4. A tésztát körülbelül nyolc percig főzd bő, lobogó sós vízben.
5. A sonkát vágd vékony csíkokra, csepegtesd le az articsókát.
6. Az articsókát, a sonkát és a paradicsomos szószt keverd a tésztához, és az egészet öntsd egy tűzálló tálba.
7. Hintsd meg reszelt parmezánnal, és 180°C-on (gázsütő, 5-ös fokozat) süsd harminc percig.