ozzávalók:
150 ml besamelszósz (késztermék)
100 ml tejszín
1 darab pirospaprika
1 darab sárgapaprika
6 darab burgonya (kb. 80 g)
2 evőkanál vaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál petrezselyem
2 teáskanál pirospaprika
Só, bors
Elkészítése:
1. A besamelt és a tejszint főzd fel, fűszerezd közben sóval, borssal és az egy evőkanál pirospaprikával. Majd adj hozzá 3 evőkanál petrezselymet. Mosd meg a paprikákat, pucold meg őket és vágd 1 cm-es csíkokra. A krumplit mosd meg, majd a kezedbe véve vagdosd be félcentiként – ügyelj arra, hogy még véletlenül se vágd át teljesen!
2. A tejszínes fűszerezett besamelszósz felét öntsd egy tűzálló edénybe (ideális méret: 20x15 cm). Helyezd bele a bevágott burgonyákat, majd szórd meg a felszelt paprikákkal. Ezután a szósz másik felét is öntsd rá a zöldségekre.
3. Süsd előmelegített sütőben, 180ºC-on 50 percig.
4. Vedd ki a sütőből és szórd meg a maradék pirospaprikával, és petrezselyemmel, valamint a zsemlemorzsával.