Csirkemájas lecsó, nokedlivel
Hozzávalók:
- 1 kg lecsópaprika
- 50 dkg paradicsom
- 3 közepes fej hagyma
- ízlés szerint só
- bors
- pirospaprika
- kevés zsiradék, vagy olaj
- 60 dkg csirkemáj
- 50 dkg liszt
- 3 tojás
- 1 kk só
Elkészítése:
A liszttel, a sóval és a tojásokkal némi víz hozzáadásával nokedlitésztát keverünk, amit nokedliszaggatóval sós, lobogó vízbe szaggatunk, majd leszűrjük.
A csirkemájat letisztítjuk, alaposan lemossuk, és szűrőbe tesszük,hogy jól lecsepegjen.
A paprikát lemossuk, szárát és a magokat eltávolítjuk, és karikára vágjuk. A paradicsomot szintén lemossuk, majd kockára vágjuk.
A félfőre vágott hagymákat kevés olajon, zsiradékon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, borsozzuk. Víz hozzáadása nélkül, fedő alatt, többször megkevergetve 30 percig főzzük.
Ezután a csirkemájat rátesszük a lecsó tetejére, készre főzzük, és tálalhatjuk.