Csirkemájas lecsó, nokedlivel

2015.08.06 17:11
Nehézségi szint:
Haladóknak
 
Elkészítési idő:
90 perc
 
Mennyiség:
4 fő részére
 
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  •  

Hozzávalók:

  • 1 kg lecsópaprika
  • 50 dkg paradicsom
  • 3 közepes fej hagyma
  • ízlés szerint só
  • bors
  • pirospaprika
  • kevés zsiradék, vagy olaj
  • 60 dkg csirkemáj
  • 50 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 1 kk só
 

Elkészítése:

A liszttel, a sóval és a tojásokkal némi víz hozzáadásával nokedlitésztát keverünk, amit nokedliszaggatóval sós, lobogó vízbe szaggatunk, majd leszűrjük.

A csirkemájat letisztítjuk, alaposan lemossuk, és szűrőbe tesszük,hogy jól lecsepegjen.

A paprikát lemossuk, szárát és a magokat eltávolítjuk, és karikára vágjuk. A paradicsomot szintén lemossuk, majd kockára vágjuk.

A félfőre vágott hagymákat kevés olajon, zsiradékon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, borsozzuk. Víz hozzáadása nélkül, fedő alatt, többször megkevergetve 30 percig főzzük.

Ezután a csirkemájat rátesszük a lecsó tetejére, készre főzzük, és tálalhatjuk.