Csirkecomb kuktában
2015.09.19 17:29
Katharosz receptje
hozzávalók / 4 adag
- 8 db csirke felsőcomb (vagy 4 db egész)
- 1 nagy db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 8 dkg mangalica zsír
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (frissen őrölt)
- ételízesítő ízlés szerint
- 0.5 dl víz (kevés)
elkészítés
- A finomra vágott hagymát a zsiradékon kevés sóval megfonnyasztjuk.
- Rátesszük az ételízesítővel és frissen őrölt borssal beszórt combokat, a felszeletelt fokhagymát, kevés vizet adunk hozzá.
- Lefedjük a kuktát, és 25-30 perc alatt megpároljuk, ekkor kitakarjuk, és lassú tűzön megpirítjuk mind a két oldalát, majd zsírjára sütjük.
- Ízlés szerinti körettel tálaljuk