Hozzávalók 4 főre:
- 4 csirkecomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk oregáno
- 4 ek sűrített paradicsom
- 1 sárgarépa
- 1 konzerv vörösbab
- 1 mexikói zöldségkeverék (konzerv, vagy fagyasztott)
- 2 chilipaprika
- 1 ízlés szerint só
- 1 ízlés szerint őrölt bors
- 2 ek zsír
Elkészítése :
A kockára vágott vöröshagymát a zsíron megpárolom, beleteszem a felaprított chilit, majd ráteszem az apróra vágott fokhagymát és a kicsontozott, kockára vágott húst.
Sózom, borsozom, megszórom oregánóval, és fehéredésig pirítom. Hozzáadom a kockára vágott sárgarépát. Ha a sárgarépa megpuhult, beleöntöm a paradicsompürét és a konzerveket.
Elkeverem, és az egészet összeforralom. Kifőtt tésztával tálalom.