Hozzávalók:
2-4 db egész csirkecomb
ízlés szerint:
sárgarépa
petrezselyemgyökér
karalábé
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
Repceolaj
só
fehérbors
majoranna
rozmaring
kakukkfű
fehérbor
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb hasábokra vágjuk. Egy serpenyőben kevés repceolajon kicsit megpirítjuk, közben sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a friss rozmaringot és a kakukkfű leveleket is. Ezután a zöldséges, fűszeres keveréket egy tűzálló tál aljára terítjük. A konyhakész csirkecombok mindkét oldalát kevés repceolajon hirtelen átsütjük. Közben sóval, borssal, majorannával ízesítjük, a zöldségágyra fektetjük, majd ráöntjük a kevés repceolajat,, amiben sütöttük. Rászórjuk a kockára vágott lila és vöröshagymát. Picit még borsozhatjuk, sózhatjuk. 2-3 ágacska friss rozmaringot is tegyünk a hús mellé, majd öntsünk alá egy kis vizet és egy pohár fehérbort. Fóliával letakarjuk és előmelegített sütőbe tesszük. Amikor a hús megpuhult, levesszük róla a fóliát, és néhány perc alatt ropogósra sütjük.