Ennél nincs is vendégváróbb falat. Csípős, paradicsomos sült burgonya. Köretként is kiváló.
Hozzávalók
» 50 dkg krumpli
» olívaolaj
» só
» bors
» sütőpapír
» 1 fej vöröshagyma
» 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
» 1 dl ketchup
» 2 ek sherry ecet
» füstölt paprika
» fokhagyma
» csípős paprikakrém (Tabasco)
Elkészítés
A krumplikat felkockázzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Egy sütőpapírral letakart sütőlapon, forró sütőben, 220 C fokon 20-25 perc alatt pirosra ropogósra sütjük. Közben egy kis olajon hagymát dinsztelünk, sózzuk, belereszelünk 1-2 gerezd fokhagymát, hozzáadjuk a ketchupot, és a hámozott paradicsom konzerv felét. Sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük valamilyen csípős paprikakrémmel vagy chilivel, füstölt paprikával, és hozzáöntjük a sherry ecetet. 10-15 percig rotyogtatjuk, beforraljuk, hogy szép sűrű mártást kapjunk. A megsült krumplit összeforgatjuk a sűrű paradicsomszósszal, úgy, hogy azt mindenütt bevonj