- 1 kg sertéscomb vagy lapocka
- 15 dkg füstölt szalonna
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 2 ek olaj
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
- só
- bors
- ételízesítő
- majoranna
-
60 perc, 4 adag:
-
-
ELKÉSZÍTÉS
-
- A megmosott, szárazra törölt húst és a szalonnát felkockázzuk, majd utóbbinak a zsírján megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ha szükséges, akkor kevés olajat teszünk hozzá.
- Ha már szép üvegesre pirult, akkor rátesszük a húst. Fehéredésig pirítjuk, majd a tűzről félrehúzva megszórjuk pirospaprikával és jól elkeverjük. Beletesszük a zúzott fokhagymát és az ízlés szerinti fűszereket: sót, borsot, ételízesítőt és egy kevés majorannát. Adunk hozzá egy kevés vizet (ne sokat, hogy sűrű szaftja legyen). Hozzáadjuk még az apró darabokra vágott paradicsomot és paprikát, majd lefedve pároljuk.
- Néha megkeverjük, hogy le ne égjen. Közben a levét pótoljuk! Amikor a hús kb. egy óra alatt megpuhult, akkor a tejfölt és a tejszínt az étkezési keményítővel simára dolgozzuk, alaposan kikeverjük, és ezzel sűrítjük be az ételt. Bármilyen tészta illik hozzá, most nálunk makaróni volt a soros.
-
CSIKÓS TOKÁNY, AHOGY SYLVIA KÉSZÍTI
2016.03.01 17:43
HOZZÁVALÓK