Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemáj,
- 1 fejvöröshagyma,
- 2 csipetnyi őrölt bors,
- 2 csipetnyi majoránna,
- 2 gerezd zúzott fokhgyma,
- só,
- 1/2 csomó petrezselyemzöld,
- 1 dl brandy,
- 60 dkg sertéscomb,
- 1 tasak magyaros fűszerkeverék,
- 10 dkg liszt,
- 2 tojás,
- 20 dkg zsemlemorzsa,
- 4 dl olaj.
Először elkészítem a májpürét. A csirkemájat és a hagymát apróra vágom. Egy kanál olajon megpirítom, törött borssal, morzsolt majoránnával fűszerezem, kissé megsózom és meghintem finomra vágott petrezselyemzölddel. A tűzről leveszem, és hozzáöntök egy kevés brandyt és hozzákeverem a zúzott fokhagymát.
A sertéscombból nagyobb szeleteket vágok, vékonyra kiverem és minkét oldalát megkenem kevés olajban, brandyben elkevert magyaros fűszerkeverékkel. Egy órára hűtőbe teszem.
A resztelt májat a húslapokra kenem, majd a hús széleit ráhajtva batyu alakúra formázom.
Fogvájóval vagy hústűvel összetűzöm a húsokat.
Kipanírozom és lassú tűzön aranybarnára sütöm.
Friss vegyes zöldség saláta ágyon tálalom, egy negyed citek citrom kíséretében.