Csertamenti kanászleves
Csertamenti kanászleves
Hozzávalók:
5 dkg kockára vágott húsos füstölt szalonna
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
15 dkg erdei gomba
1 fej vöröshagyma
só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld
1 ek. liszt
A gombócokhoz:
20 dkg darált sertéshús
5 dkg rizs
só, bors
Elkészítés
A rizst puhára főzzük, majd a gombóc többi hozzávalóival összedolgozzuk és félretesszük.
A szalonnát serpenyőben zsírjára sütjük. Leszűrjük, a szalonnakockákat félretesszük. A megmaradt zsírban egy fej apróra vágott vöröshagymát és a megtisztított kockára vágott zöldségeket megpirítjuk. 1 evőkanál liszttel megszórjuk, megpirítjuk, majd 1 kiskanál pirospaprikával megszórjuk és vízzel felengedjük, fűszerezzük. Rövid főzés után a megtisztított, felszeletelt gombát is beletesszük. Amikor a zöldségek megpuhultak, a gombócokat is belefőzzük a levesbe. A levest a kisütött szalonnakockákkal és friss aprított petrezselyemzölddel gazdagítva tálaljuk. Jó étvágyat!