Cseresznyefaforgácson sült ázsiai BBQ sertésoldalassal
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 tk. füstölt paprika
- 1 dl szójaszósz
- 1 gumó gyömbér
- 1 tk. római kömény
- 1 citrom leve
- fél tk. édeskömény
- 1 kg oldalas
Pácot készítünk a fűszerekből, majd a darabokra vágott sertésoldalast megforgatjuk benne, és pár órára a hűtőbe tesszük. Első lépésben alufóliával letakarva, kevés víz hozzáadásával másfél óra alatt megpároljuk a grillsütőben. Ezután a faszenes grillt indirekt sütési módra állítjuk, és 110-120 fokon 30 perc alatt, már fólia nélkül megsütjük. A faszénre cseresznyefa forgácsot is dobhatunk, kellemes-füstös ízt ad a húsnak.
Javasolt sör pár: gyümölcsös aromájú, könnyed, belga apátsági Blonde Ale.