Cseresznyefaforgácson sült ázsiai BBQ sertésoldalassal

2015.08.18 18:03

Cseresznyefaforgácson sült ázsiai BBQ sertésoldalassal

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 tk. füstölt paprika
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 gumó gyömbér
  • 1 tk. római kömény
  • 1 citrom leve
  • fél tk. édeskömény
  • 1 kg oldalas

Pácot készítünk a fűszerekből, majd a darabokra vágott sertésoldalast megforgatjuk benne, és pár órára a hűtőbe tesszük. Első lépésben alufóliával letakarva, kevés víz hozzáadásával másfél óra alatt megpároljuk a grillsütőben. Ezután a faszenes grillt indirekt sütési módra állítjuk, és 110-120 fokon 30 perc alatt, már fólia nélkül megsütjük. A faszénre cseresznyefa forgácsot is dobhatunk, kellemes-füstös ízt ad a húsnak.

Javasolt sör pár: gyümölcsös aromájú, könnyed, belga apátsági Blonde Ale.