Cseresznye leves
Cseresznye leves
Hozzávalók
1 kg cseresznye (magozott vagy egész)
3 dl száraz vörösbor
3 dl tejszín
1 citrom leve
kevés reszelt citromhéj
szegfűszeg, ízlés szerint
fahéj, ízlés szerint
kristálycukor, ízlés szerint
2 evőkanál liszt
csipet só
Elkészítés
Fél liter vízből a fűszerekkel és a cukorral alaplevet főzünk, melyet leszűrünk, ha a szegfűszeget és a fahéjat egészben tettük bele. Ezt az alaplevet hígítjuk körülbelül 1 liter vízzel és ebbe tesszük bele a cseresznyét és 10 perc alatt puhára főzzük. Ügyeljünk rá, hogy lehetőleg a gyümölcs ne főjön szét. Ezután adjuk hozzá a vörösbort, mellyel csak egyet forralunk rajta, majd a tejszínből és a lisztből csomómentesre kikevert habarást keverjük a leveshez. Pár percig forraljuk, és már el is készült. Fogyaszthatjuk melegen is, de lehűtve kellemes frissítő a nyári melegben. Jó étvágyat!