Császármorzsa (smarni)

2015.09.04 19:29

Hozzávalók 4 főre

Hozzávaló kj kcal Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Ár (Ft)
30 dkg búzadara 4 383 1 047 28 3 220 48
10 dkg finomliszt 1 440 344 14 1 70 13
10 dkg kristálycukor 1 674 400 0 0 100 31
4 dl tej 101 24 1 1 2 84
3 db tojás 858 204 16 14 1 120
10 dkg vaj 3 024 724 0 80 1 210
8 dkg mazsola 917 219 3 0 50 128
0.5 db citrom 79 19 0 4 2 34
1 teáskanál só 0 0 0 0 0 0
Összesen: 12 476 2 981 62 103 446 668

Elkészítés

A sót összekeverjük a darával meg a liszttel. Hozzáöntjük a tejet, és hagyjuk 1 órán keresztül,hogy megszívja magát tejjel a búzadara. Hozzákeverjük a citrom levét, és reszelt héját, és a mazsolát. Felverjük a tojások fehérjét kemény habbá, közben a cukrot is adagoljuk hozzá. Belekeverjük a habot is a masszába. Egy magas falú edényben felhevítjük a vajat, majd ráöntjük a masszát. Kicsit megpirítjuk, ügyelve arra, hogy meg ne égjen.Az igazi császármorzsa kisebb-nagyobb barna morzsára esik szé