Császármorzsa (smarni)
Hozzávalók 4 főre
Hozzávaló | kj | kcal | Fehérje (g) | Zsír (g) | Szénhidrát (g) | Ár (Ft) |
---|---|---|---|---|---|---|
30 dkg búzadara | 4 383 | 1 047 | 28 | 3 | 220 | 48 |
10 dkg finomliszt | 1 440 | 344 | 14 | 1 | 70 | 13 |
10 dkg kristálycukor | 1 674 | 400 | 0 | 0 | 100 | 31 |
4 dl tej | 101 | 24 | 1 | 1 | 2 | 84 |
3 db tojás | 858 | 204 | 16 | 14 | 1 | 120 |
10 dkg vaj | 3 024 | 724 | 0 | 80 | 1 | 210 |
8 dkg mazsola | 917 | 219 | 3 | 0 | 50 | 128 |
0.5 db citrom | 79 | 19 | 0 | 4 | 2 | 34 |
1 teáskanál só | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Összesen: | 12 476 | 2 981 | 62 | 103 | 446 | 668 |
Elkészítés
A sót összekeverjük a darával meg a liszttel. Hozzáöntjük a tejet, és hagyjuk 1 órán keresztül,hogy megszívja magát tejjel a búzadara. Hozzákeverjük a citrom levét, és reszelt héját, és a mazsolát. Felverjük a tojások fehérjét kemény habbá, közben a cukrot is adagoljuk hozzá. Belekeverjük a habot is a masszába. Egy magas falú edényben felhevítjük a vajat, majd ráöntjük a masszát. Kicsit megpirítjuk, ügyelve arra, hogy meg ne égjen.Az igazi császármorzsa kisebb-nagyobb barna morzsára esik szé