Cordon bleu, helyesen
Hagyd a mirelit, ócska változatot és készítsd el úgy, ahogy anno a mester megálmodta és versenyt nyert vele!
Bármelyikkel is találkozol, biztos, hogy egy sajttal és sonkával töltött rántott húsról van szó. Eredetileg borjúhúsból készült, és egy francia szakácsnő készítette el először, akit aztán a Napkirály a kék szalaggal jutalmazott, mely az akkori szakácsoknak a Michelin-csillag volt.
Hozzávalók:
- 4 vastag szelet borjúhús
- 4 szelet erősebb ízű sajt, például ementáli
- 4 szelet sonka, nem gépsonka
- tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz
- vaj a sütéshez
A sajtot reszeld le, vagy szeleteld vékonyra. Sokszor készítik ezt a húst trappistával, de jobb, ha jellegzetesebb ízű sajtot használsz. A borjúhússzeletet enyhén klopfold ki, majd vágj bele egy zsebet, ebbe fektesd a sonkát, és tedd a sajtot.
Panírozd be a húsokat, előbb lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatva. Az eredeti recept szerint vajban kell kisütni a húst, de használhatsz nyugodtan olajat is, így is elég tápláló fogásról van szó.