Citrommal és fokhagymával sült csirkecomb

2015.09.11 21:35

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagy csirkecomb
  • 1 fej fokhagyma
  • olívaolaj
  • zsálya, kakukkfű
  • 2-3 citrom
  • só, bors

Elkészítése: a sütőt melegítsd elő 180 fokosra. A csirkecombokat sózd, borsozd alaposan, majd helyezd tűzálló tálba. Locsold meg olívaolajjal, szórd meg a zöldfűszerekkel. A citromokat vágd negyedekre, és dugdosd a combok közé. A fokhagymát szedd gerezdjeire, és távolítsd el róla a zizegős héját, de ne pucold meg. Szórd ezeket is a csirkecombok közé. Fedd le alufóliával, és fél órán át süsd lefedve, majd halászd ki a fokhagymagerezdeket, és fólia nélkül pirítsd még 20 percig. A fokhagymagerezdeket nyomkodd ki egy kisebb lábasba, majd egy pohár tejföllel melegítsd össze, adj hozzá néhány kanállal a hús alatt összegyűlt pecsenyeléből, és turmixold össze. A csirkecombokat kínáld ezzel a mártással.