Citromfüves csirke
2015.08.21 17:27
Hozzávalók / 4 adag
- 2 ek halszósz
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek curry por
- 0.5 teáskanál só
- 3.5 ek cukor
- 3 ek víz
- 70 dkg csirkemell filé
- 3 ek napraforgó olaj
- citromfű ízlés szerint (2 db szár)
- 1 db salottahagyma
- 3 db chili
- 1 db újhagyma (díszítésnek)
-
Elkészítése:
- Egy tálban keverjük össze a halszószt, zúzott fokhagymát, curry port, sót, és 1,5 evőkanál cukrot, majd az 1,5-2 cm-es darabokra vágott csirkemellel forgassuk össze.
- Egy kis lábasban keverjünk össze 2 ek cukrot 1 ek vízzel, és nagy lángon melegítsük folyamatos keverés mellett. Ha a cukor elolvadt, keverés nélkül főzzük, amíg karamell barna nem lesz. Ezután óvatosan keverjünk hozzá 2 ek vizet. Öntsük át egy tálba.
- Hevítsünk fel egy wokot, öntsük bele az olajat. Adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott hagymát, a külső héjától megtisztított, karikákra vágott citromfüvet, és a magtalanított, kis karikákra vágott chilit. Pirítsuk 1 percig.
- Adjuk hozzá a csirkét és a karamellt, majd főzzük addig, amíg a csirke át nem puhul, és a mártás be nem sűrűsödik.
- Díszítsük szeletelt újhagymával, és tálaljuk párolt jázmin rizzsel.