Citromfüves csirke

2015.08.21 17:27

Hozzávalók / 4 adag

 

 

  • 2 ek halszósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek curry por
  • 0.5 teáskanál 
  • 3.5 ek cukor
  • 3 ek víz
  • 70 dkg csirkemell filé
  • 3 ek napraforgó olaj
  • citromfű ízlés szerint (2 db szár)
  • 1 db salottahagyma
  • 3 db chili
  • 1 db újhagyma (díszítésnek)
  • Elkészítése:

    1. Egy tálban keverjük össze a halszószt, zúzott fokhagymát, curry port, sót, és 1,5 evőkanál cukrot, majd az 1,5-2 cm-es darabokra vágott csirkemellel forgassuk össze.
    2. Egy kis lábasban keverjünk össze 2 ek cukrot 1 ek vízzel, és nagy lángon melegítsük folyamatos keverés mellett. Ha a cukor elolvadt, keverés nélkül  főzzük, amíg karamell barna nem lesz. Ezután óvatosan keverjünk hozzá  2 ek vizet. Öntsük át egy tálba.
    3. Hevítsünk fel egy wokot, öntsük bele az olajat. Adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott hagymát, a külső héjától megtisztított, karikákra vágott citromfüvet, és a magtalanított, kis karikákra vágott chilit. Pirítsuk 1 percig.
    4. Adjuk hozzá a csirkét és a karamellt, majd főzzük addig, amíg a csirke át nem puhul, és a mártás be nem sűrűsödik.
    5. Díszítsük szeletelt újhagymával, és tálaljuk párolt jázmin rizzsel.