Hozzávalók 2 adag:
- 50 dkg tarja
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 db. tükörtojás (a sárgája lágy)
- só, bors
- 1 csapott ek. zsír
- ízlés szerinti mennyiségű Kalocsai pirospaprika
- 10 dkg. füstöltkenyérszalonna
-
-
Elkészítés:
A hússzeleteket enyhén klopfoljuk ki, majd sózzuk be, szórjunk rá örölt Kalocsai paprikát, reszelt fokhagymával kenjük be, borsozzuk.
hagyjuk állni 3-3 órahosszát.
Lassú tűzön pirítsuk meg a kakastaréjra vágott szalonnát, majd vegyük ki a serpenyőből, rakjuk félre. A zsíradékban közepes tűznél süssük meg a hús szeleteket.. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki. Tálaláskor a hússzeletekre rakjuk a tükörtöjést aminek még lágy a sárgája és erre helyezzük a kakastaréjt
Megjegyzés:
Számos köret illik mellé, attól függően, hogy könnyebb vagy kissé zsírosabb kísérőt kíván-e. Fogyaszthatja hasábburgonyával és sült szalonnával, de tzatzikivel (joghurtos uborkasaláta) és petrezselymes burgonyával is. Jó étvágyat!