Cigánypecsenye II.

2015.08.18 02:15

 

2015.08.18 00:38

A legfinomabb cigánypecsenye

Hozzávalók 2 adag:

 
  • 50 dkg tarja 
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db. tükörtojás (a sárgája lágy)
  • só, bors
  • 1 csapott ek. zsír
  • ízlés szerinti mennyiségű Kalocsai pirospaprika
  • 10 dkg. füstöltkenyérszalonna
  •  
  •  

Elkészítés:

A hússzeleteket enyhén klopfoljuk ki, majd sózzuk be, szórjunk rá örölt Kalocsai paprikát, reszelt fokhagymával kenjük be, borsozzuk.  

hagyjuk állni 3-3 órahosszát.  


Lassú tűzön pirítsuk meg a kakastaréjra vágott szalonnát, majd vegyük ki a serpenyőből, rakjuk félre. A zsíradékban közepes tűznél süssük meg a hús szeleteket..  Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki.   Tálaláskor a hússzeletekre rakjuk a tükörtöjést aminek még lágy a sárgája és erre helyezzük a kakastaréjt

Megjegyzés:

Számos köret illik mellé, attól függően, hogy könnyebb vagy kissé zsírosabb kísérőt kíván-e. Fogyaszthatja hasábburgonyával és sült szalonnával, de tzatzikivel (joghurtos uborkasaláta) és petrezselymes burgonyával is.  Jó étvágyat!