Cigánypecsenye
Hozzávalók:
- 50 dkg tarja vagy karaj
- 5 gerezd fokhagyma
- liszt
- só, bors
- olaj a sütéshez
- ízlés szerinti mennyiségű pirospaprika
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk be, és kicsit hagyjuk állni. Közben a fokhagymagerezdeket nyomjuk át. A húst borsozzuk meg, alaposan kenjük be a fokhagymával, majd lisztben forgassuk meg.
Forró, bő olajban süssük ki. Ha még finomabbá és ízesebbé szeretnénk tenni ezt a húsos fogást, keverjünk a lisztbe egy kis pirospaprikát is.
Megjegyzés:
Számos köret illik mellé, attól függően, hogy könnyebb vagy kissé zsírosabb kísérőt kíván-e. Fogyaszthatja hasábburgonyával és sült szalonnával, de tzatzikivel (joghurtos uborkasaláta) és petrezselymes burgonyával is.