Cigánypecsenye

2015.08.18 00:38

A legfinomabb cigánypecsenye

Hozzávalók:

  • 50 dkg tarja vagy karaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • só, bors
  • olaj a sütéshez
  • ízlés szerinti mennyiségű pirospaprika

Elkészítés:

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk be, és kicsit hagyjuk állni. Közben a fokhagymagerezdeket nyomjuk át. A húst borsozzuk meg, alaposan kenjük be a fokhagymával, majd lisztben forgassuk meg.

Forró, bő olajban süssük ki. Ha még finomabbá és ízesebbé szeretnénk tenni ezt a húsos fogást, keverjünk a lisztbe egy kis pirospaprikát is.

Megjegyzés:

Számos köret illik mellé, attól függően, hogy könnyebb vagy kissé zsírosabb kísérőt kíván-e. Fogyaszthatja hasábburgonyával és sült szalonnával, de tzatzikivel (joghurtos uborkasaláta) és petrezselymes burgonyával is.