Cigányka

2015.08.30 11:58

HOZZÁVALÓK

4 személyre
500 g disznómáj
200 g nyers szalonna (a disznó felbontásakor)
200 g sertés darált hús
1 tojás
4 szelet vízben áztatott kenyér
fél vöröshagyma,
4 g fokhagyma,
  só,
  bors,
  Kalocsai fűszer paprika,
  őrölt kömény,
  disznó hashártya

Elkészitése, 30-60 perc:

  • undefined
Fél kg disznómájat, 20 dkg szalonnával ledarálunk. Hozzáadunk még 20 dkg darált húst. Összekeverjük 1 tojással, 4 szelet áztatott kenyérrel, fél fej apróra vágott vöröshagymával, 4 fej apróra vágott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük fűszerpaprikával és köménnyel. A disznóhártyát langyos vízbe áztatjuk, és kb 20x20 centis darabokra vágjuk, beletöltjük a masszát és 180 fokos sütőben kb egy óra alatt megsütjük.