Chilis bab

2015.09.04 18:53
undefined

Hozzávalók 4 főre

Hozzávaló kj kcal Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Ár (Ft)
70 dkg darált sertéshús 4 676 1 113 147 57 3 1 050
2 fej vöröshagyma 326 78 2 0 17 34
3 gerezd fokhagyma 0 0 0 0 0 0
2 doboz vörösbab konzerv 0 0 0 0 0 0
1 doboz fehérbab konzerv 0 0 0 0 0 0
1 doboz konzerv kukorica 0 0 0 0 0 0
1 üveg lecsó konzerv 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál ketchup 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál piros arany (csípős) 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál szárított oregánó 0 0 0 0 0 0
4 késhegynyi Erős Pista 0 0 0 0 0 0
1 db erős zöldpaprika 82 20 1 0 3 23
5 db chili paprika 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál étolaj 225 54 0 6 0 24
1 evőkanál só 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál fehér őrölt bors 0 0 0 0 0 0
Összesen: 5 309 1 265 150 63 23 1 131

Elkészítés

1. A vöröshagymákat és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra daraboljuk. 2. Egy mélyebb lábasban az étolajat felforrósítjuk, és megdínszteljük benne a hagymákat.3. Rátesszük a darált húst, megszórjuk sóval, borssal, oregánóval. 4. Addig kevergetjük, míg a hús ki nem fehéredik. 5. Hozzáadjuk a lecsót, a ketcupot, piros aranyat, erős pistát. 6. Belerakjuk a feldarabolt erős és chilis paprikákat. 7.25-30 percig rotyogtatjuk az egészet, ha szükséges, vizet is öntünk hozzá. 8. Hozzáadjuk a vörös és fehér babkonzerveket, és az egészet jól összeforraljuk.9. Hozzáadjuk a kukoricakonzervet, pár percig azzal is összeforraljuk. 10. Megkóstoljuk, ha szükséges, még fűszerezhetjük sóval, borssal, oregánóval.