Chilis bab

Hozzávalók 4 főre
Hozzávaló | kj | kcal | Fehérje (g) | Zsír (g) | Szénhidrát (g) | Ár (Ft) |
---|---|---|---|---|---|---|
70 dkg darált sertéshús | 4 676 | 1 113 | 147 | 57 | 3 | 1 050 |
2 fej vöröshagyma | 326 | 78 | 2 | 0 | 17 | 34 |
3 gerezd fokhagyma | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
2 doboz vörösbab konzerv | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 doboz fehérbab konzerv | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 doboz konzerv kukorica | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 üveg lecsó konzerv | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
2 evőkanál ketchup | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 evőkanál piros arany (csípős) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 evőkanál szárított oregánó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
4 késhegynyi Erős Pista | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 db erős zöldpaprika | 82 | 20 | 1 | 0 | 3 | 23 |
5 db chili paprika | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
3 evőkanál étolaj | 225 | 54 | 0 | 6 | 0 | 24 |
1 evőkanál só | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 kiskanál fehér őrölt bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Összesen: | 5 309 | 1 265 | 150 | 63 | 23 | 1 131 |
Elkészítés
1. A vöröshagymákat és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra daraboljuk. 2. Egy mélyebb lábasban az étolajat felforrósítjuk, és megdínszteljük benne a hagymákat.3. Rátesszük a darált húst, megszórjuk sóval, borssal, oregánóval. 4. Addig kevergetjük, míg a hús ki nem fehéredik. 5. Hozzáadjuk a lecsót, a ketcupot, piros aranyat, erős pistát. 6. Belerakjuk a feldarabolt erős és chilis paprikákat. 7.25-30 percig rotyogtatjuk az egészet, ha szükséges, vizet is öntünk hozzá. 8. Hozzáadjuk a vörös és fehér babkonzerveket, és az egészet jól összeforraljuk.9. Hozzáadjuk a kukoricakonzervet, pár percig azzal is összeforraljuk. 10. Megkóstoljuk, ha szükséges, még fűszerezhetjük sóval, borssal, oregánóval.