Cézár saláta
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1/2 fej saláta
- 50 dkg uborka
- 50 dkg paradicsom
- 1 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- kevés olívaolaj
- 10 dkg trappista sajt
- só
- szárnyas fűszerkeverék
- esetleg pirított kenyérkocka
Elkészítés:
A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, sóval, szárnyas fűszerrel meghintjük, és 2 dkg olívaolajon átsütjük, majd egy kis víz hozzáadásával megpároljuk.
Közben a tányérok aljára teszünk 2-3 salátalevelet, a cikkekre vágott paradicsomot, a csíkokra szelt uborkát.
Elosztjuk rajta a csirkehúst, és leöntjük a tejszínből és tejfölből álló öntettel, melybe belekeverjük egy kevés olívaolajat és ízlés szerint egy kis sót.
A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, azonnal fogyaszthat