Cézár saláta

2015.08.18 00:10

Cézár saláta II.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1/2 fej saláta
  • 50 dkg uborka
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • kevés olívaolaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • szárnyas fűszerkeverék
  • esetleg pirított kenyérkocka

Elkészítés:

A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, sóval, szárnyas fűszerrel meghintjük, és 2 dkg olívaolajon átsütjük, majd egy kis víz hozzáadásával megpároljuk.

Közben a tányérok aljára teszünk 2-3 salátalevelet, a cikkekre vágott paradicsomot, a csíkokra szelt uborkát.
Elosztjuk rajta a csirkehúst, és leöntjük a tejszínből és tejfölből álló öntettel, melybe belekeverjük egy kevés olívaolajat és ízlés szerint egy kis sót.

A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, azonnal fogyaszthat