Busa hússal készített töltött káposzta
Busa hússal készített töltött káposzta
Hozzávalók:
1 kg busa
1 db füstölt busa oldalas
1 kg vékonyra vágott savanyú káposzta
1 kis fej savanyú káposzta
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem zöld
2 db tojás
10 dkg rizs
só
bors
pirospaprika
liszt
olaj
Elkészítés
A húst a megtisztított fokhagymával és a vöröshagymával együtt ledaráljuk, majd sóval, borssal, pirospaprikával és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Két egész tojással és a rizzsel jól összedolgozzuk. Egy fazék vagy egy kerámia edény aljára kevés olajat öntünk, majd rátesszük a vágott savanyú káposzta felét. A káposzta levelek hátoldalán a nagyobb ereket levágjuk, a nagyobbakat ketté is vághatjuk. Ezután egyenként megtöltjük őket. Amikor elkészültünk, és az összes megtöltött levél a főzőedénybe került, a tetejükre tesszük a maradék vágott káposztát, vizet öntünk alá, és lefedve elkezdjük főzni. Kb. 20 perc múlva a tetejére tesszük a füstölt busa oldalast, és még 5-10 percig főzzük. Ha elkészült, tehetünk rá kevés rántást is, de anélkül is nagyon finom.