Brokkolis-csirkés metélt

2015.09.14 16:40

Elkészítési idő: 30 perc

Brokkolis-csirkés metélt

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 50 dkg brokkoli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 alma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 2 dl csirkeleves, kockából
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítőcitromlé.brokkoli,csirkemell,tejszin,fehérbor,
  • 25 dkg friss metélt tészta
  • 1 kávéskanál citrom
  • curry

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint kevés curryporral is megszórhatjuk.

A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben 3 perc alatt előfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, az almát megmossuk, kimagozzuk, mindkettőt apróra vágjuk.

Nagyobb, mélyebb serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a húsdarabokat körben aranybarnára sütjük benne. Kivesszük.

A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a hagymát, felöntjük a borral, és 1 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a levest és a tejszínt is. Az étkezési keményítőt kevés vízzel simára keverjük, a mártást besűrítjük vele, sózzuk, borsozzuk.

Hozzáadjuk a brokkolit, az almát, a húst és a friss tésztát, az egészet 4-5 percig közepes lángon összeforgatjuk, a végén a citromlével ízesítjük, azonnal tálaljuk.

Megjegyzés:

Fotó: Springerpics