Brokkolis-csirkés metélt
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 50 dkg brokkoli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 alma
- 2 evőkanál vaj
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 2 dl csirkeleves, kockából
- 1 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál étkezési keményítőcitromlé.brokkoli,csirkemell,tejszin,fehérbor,
- 25 dkg friss metélt tészta
- 1 kávéskanál citromlé
- curry
Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint kevés curryporral is megszórhatjuk.
A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben 3 perc alatt előfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, az almát megmossuk, kimagozzuk, mindkettőt apróra vágjuk.
Nagyobb, mélyebb serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a húsdarabokat körben aranybarnára sütjük benne. Kivesszük.
A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a hagymát, felöntjük a borral, és 1 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a levest és a tejszínt is. Az étkezési keményítőt kevés vízzel simára keverjük, a mártást besűrítjük vele, sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a brokkolit, az almát, a húst és a friss tésztát, az egészet 4-5 percig közepes lángon összeforgatjuk, a végén a citromlével ízesítjük, azonnal tálaljuk.
Megjegyzés:
Fotó: Springerpics