Brokkoli krémleves

2015.09.11 21:21

Kell hozza:

  • 2 fej brokkoli, olyan kisebb fajta (szeretem, ha sok van benne es friss, de lehet fagyasztottbol is)
  • 4 kozepes krumpli megpucolva, vekony szeletekre vagva
  • 1 kozepes fej hagyma (vagy 2 piritott hagyma kocka a Knorr-tol, nem volt otthon tegnap hagyma, azert hasznaltam ezt, de jo lett)
  • Jo sok gerezd fokhagyma (mondjuk 5-6-vagy tobb) picire felszeletelve
  • 1-2 deci tejszin
  • Fuszerek
  • Oliva olaj

Elkeszites:

Egy nagy fazekba keves oliva olajat tettem, tuzre tettem es beledobalta Danikam a 2 hagymakockat meg a fokhagymat, elkezdtuk kevergetni, es miutan ugymond “elolvadtak”, beletettem a vekonyra vagott krumplit. Danika kavargatta, addig meg en felvagtam es megmostam a brokkolit, amikor ez meg volt, beletettem.

Kis hevites utan felontottem vizzel es jol fuszereztem (so, bors, meg tovabbi fokhagymaaradatok) es egy nagyobb kessel ugy keresztbe-kasul elkezdtem vagdosni az egesz dolgot, benne a fazekba, hogy minel gyorsabban fojjon.

Miutan ez megvolt, elvittem megfuroszteni Danit, es mire kesz lettunk, a leves mar jol meg is fott. Nyilvan nem hagyom teljesen pepesre foni a brokkolit, hogy valami vitamin maradjon is benne. Osszeturmixoltam, beleontottem a tejszint, jol elkevertem. 3 szelet kenyeret hules kozben meglocsoltam oliva olajjal, fuszersoval (talan Horvath Rozi, de nem emlekszem most) es megpiritottam oket egy serpenyoben.

Csudafinom vacsora lett belole, mindenki imadta es a legjobb az, hogy ugy fuszerezed ahogy tetszik, es nyugodtan ott lehet hagyni egyedul foni, addig meg egyeb dolgokkal foglalatoskodni.