Brokkoli csirkeágyon
2015.08.21 17:56
Hozzávalók / 4 adag
- 40 dkg csirkemell filé
- 2 közepes fej brokkoli
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 ek tejföl
- 150 g joghurt
- ételízesítő ízlés szerint (csirkés ételízesítő)
- 1 csipet só
- bors ízlés szerint
- 30 dkg sajt
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
- A brokkolit rózsáira szedve, enyhén sós vízben megfőzzük. Ha kész, leszűrjük.
- A hagymát felaprítjuk, majd megdinszteljük.
- A csirkemellet felkockázzuk, ételízesítővel, a petrezselyem felével ízesítjük, majd mehet a hagymára, és puhára sütjük.
- Egy hőálló tálba öntjük a csirkét, majd szépen rárakosgatjuk a brokkolit.
- A tejfölt, joghurtot, borsot, a lereszelt sajtot és a maradék petrezselymet összekeverjük egy tálban (én az öntetbe is tettem egy kis ételízesítőt).
- Majd ráöntjük a brokkolis csirkére, és mehet is be az előmelegített sütőbe, 180 fokon, hőlégkeverésesen.