Brazil csirkés rizs recept
2016.05.06 07:02
Fruba receptje
hozzávalók / 6 adag
- 2 közepes db vöröshagyma
- 500 g csirkemell filé
- 375 g gyors rizs
- 300 g zöldborsó (fagyasztott, zsenge)
- 300 g csemegekukorica (konzerves, zsenge)
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek jalapeño (kb. 10 karika)
- petrezselyem ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
- majoranna ízlés szerint
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint (őrölt)
- 1 ek olívaolaj (megteszi sima olaj is)
- 3 dl víz (csak a húshoz számolva)
- 3 ek margarin
- 5 dkg sajt
elkészítés
- Vöröshagymánkat vágjuk kis kockákra, kevés olívaolajon keveréssel pirítsuk szép üvegesre. Közben vágjuk fel a megmosott csirkemellet kis kockákra. Végig kis lángon főzzünk mindent!
- Kb. 10 perc eltelte után adjuk hozzá a húst a hagymához és az összenyomott fokhagymát. Kevergessük, várjunk, amíg a csirkemell szépen kifehéredik, majd ízlés szerint fűszerezzük. Adjuk hozzá a vizet és fedő alatt pároljuk 10 percig.
- Kis lábasba rakjunk kevés margarint és adjuk hozzá a kukoricát. Lassú tűz felett pirítsuk 10 percig. Kukoricával egyidőben a borsót is feltesszük főni másik lábasban, neki is 10 perc szükséges. Negyedik lábasunkban forró, sózott vízben főzzük ki a rizst.
- Apróra kockázott Jalapeno paprikát adjuk hozzá a húshoz. A borsóról öntsük le a vizet, majd 5 percre adjuk hozzá és keverjük el a kukoricával. Végül adjuk hozzá a húshoz.
- Amikor a rizs elkészült, keverjük össze a zöldséges hússal, fedő alatt 5 perc alatt készre pároljuk és tálaljuk.