Brazil csirkés rizs recept

2016.05.06 07:02
Fruba Fruba receptje
 
   Brazil csirkés rizsBrazil csirkés rizs
 
  

hozzávalók / 6 adag

 

 

           

elkészítés

 

  1. Vöröshagymánkat vágjuk kis kockákra, kevés olívaolajon keveréssel pirítsuk szép üvegesre. Közben vágjuk fel a megmosott csirkemellet kis kockákra. Végig kis lángon főzzünk mindent!
  2. Kb. 10 perc eltelte után adjuk hozzá a húst a hagymához és az összenyomott fokhagymát. Kevergessük, várjunk, amíg a csirkemell szépen kifehéredik, majd ízlés szerint fűszerezzük. Adjuk hozzá a vizet és fedő alatt pároljuk 10 percig.
  3. Kis lábasba rakjunk kevés margarint és adjuk hozzá a kukoricát. Lassú tűz felett pirítsuk 10 percig. Kukoricával egyidőben a borsót is feltesszük főni másik lábasban, neki is 10 perc szükséges. Negyedik lábasunkban forró, sózott vízben főzzük ki a rizst.
  4. Apróra kockázott Jalapeno paprikát adjuk hozzá a húshoz. A borsóról öntsük le a vizet, majd 5 percre adjuk hozzá és keverjük el a kukoricával. Végül adjuk hozzá a húshoz.
  5. Amikor a rizs elkészült, keverjük össze a zöldséges hússal, fedő alatt 5 perc alatt készre pároljuk és tálaljuk.