hozzávalók:
50 dkg pulykamell
10 dkg bacon szalonna
5 dkg vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
fűszerpaprika, só
őrölt bors majoránna
Kevés zsírba metéltre vágott szalonnát teszünk és üvegesre hevítjük. A hagymát kettévágjuk, majd félkarikára, tehát félfőre vágjuk fel. A paprikát kicsumázzuk és cikkekre szeleteljük.Amikor a szalonna már üveges, rátesszük a hagymát és továbbpirítjuk. Rátesszük a paprikát is, és mikor a hagyma és a paprika is üveges, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt pulykacsíkokat. Tegyünk hozzá fokhagymát, és nagy tűzön pirítsuk. Szórjunk rá majorannát - ezzel gazdagon lehet bánni- sót, borsot, és egy kis borsikafüvet. Végül tegyünk rá egy gondolatnyi pirospaprikát. Tegyük rá a sült burgonyára, díszítsük és az étel tálalásra kész
egytálétel | brassói | pulykamell
Jani Konyhája
6300.Kalocsa, Hungary.
https://tuzhelyemen7.webnode.hu
akarenko@freemail.hu
Kezdőlap | Nyomtatás | Oldaltérkép | RSS