Brassói pulykamell csíkok

2015.09.18 10:53

hozzávalók:

50 dkg pulykamell

10 dkg bacon szalonna

5 dkg vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 db zöldpaprika

fűszerpaprika, só

őrölt bors majoránna

 

elkészítés: 

Kevés zsírba metéltre vágott szalonnát teszünk és üvegesre hevítjük. A hagymát kettévágjuk, majd félkarikára, tehát félfőre vágjuk fel. A paprikát kicsumázzuk és cikkekre szeleteljük.Amikor a szalonna már üveges, rátesszük a hagymát és továbbpirítjuk. Rátesszük a paprikát is, és mikor a hagyma és a paprika is üveges, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt pulykacsíkokat. Tegyünk hozzá fokhagymát, és nagy tűzön pirítsuk. Szórjunk rá majorannát - ezzel gazdagon lehet bánni- sót, borsot, és egy kis borsikafüvet. Végül tegyünk rá egy gondolatnyi pirospaprikát. Tegyük rá a sült burgonyára, díszítsük és az étel tálalásra kész