Hozzávalók:
* 1 kg sertéshús (tarja),
* 5 dkg füstölt kenyér-szalonna,
* 2 ek. olaj,
* 1 nagy fej vöröshagyma,
* 2 gerezd fokhagyma,
* 1 kk. só,
* 1 mk. őrölt pirospaprika,
* 1 kk. frissen őrölt bors,
* 2 ek. Piros Arany (csemege),
* 1 közepes paradicsom héj nélkül,
* 1,5 dl száraz vörösbor,
* 1 kk. liszt.
A megtisztítjuk húst: a nagyon zsíros és inas részeket levágjuk, majd vékony csíkokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A vöröshagymát nagyobb kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.
A szalonnát bőr nélkül apróra vágjuk és addig pirítjuk, amíg a zsírt kiadja. Hozzáadjuk az olajat, majd a hagymát üvegesre pároljuk rajta.
A lecsöpögtetett húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával. Hozzáadjuk a Piros Aranyat, a paradicsomot és a préselt fokhagymát.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára főzzük.
Ha puha a hús, a fedőt levéve hagyjuk a maradék vizet elfőni.
Egy kevés liszttel megszórjuk átkeverjük és ráöntjük a bort. Így felforralva sűrűbb és pikáns lesz a szaftja.
Melegen, nokedli körettel kínáljuk.