Hozzávalók:
- 0,8 kg sertésborda,
- 15 dkg gomba,
- 1 mk. majoranna,
- 8 szelet ízes sonka (nem művi, szójás termék),
- 10 szelet lapkasajt (sonkás ízű),
- 6 dkg vaj,
- 10 szelet hajszálvékony, főtt füstölt bacon szalonna,
- 2-3 dl csontlé, vagy húsleves alap,
- só, bors.
A kicsontozott bordákat vékonyra kiverjük, megsózzuk, egy kevés vajban mindkét oldalukat pirosra sütjük, és a húst félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban megpároljuk az igen apróra vágott (én a robotgép aprítójával sec-pec megcsinálom), sóval, törött borssal, majorannával ízesített gombát. A gombát kiszedve félretesszük.
A lábosba visszakerülű húsokat alaplével leöntve vajpuhára pároljuk.
A megpárolt hússzeleteket kivajazott tűzálló tálban a bacon szalonnára óvatosan egymás mellé fektetjük, mindegyiket megkenjük gombavagdalékkal, beborítjuk egy vékony szelet sonkával és egy szelet sajttal és ráhajtjuk a baconszalonna maradékát. Néhány vajmorzsát teszünk rá, és csak annyi időre tesszük a sütőbe, amíg a sajt megolvad és bacon kissé megpirul.