Bolognai tészta

2015.09.14 16:44

Elkészítési idő:

Bolognai tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg szárzeller
  • 2 ebőkanál olívaolaj
  • 40 dkg vegyes darált hús
  • 2 doboz passzírozott paradicsom konzerv
  • 1 evőkanál felaprított zöldfűszer (bazsalikom, kakukkfű, oreganó)

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A zellert megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük.

Az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a darált húst. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a zellert. Felöntjük a paradicsommal, és 5 percig forraljuk. Belekeverjük a zöldfűszereket.

A tésztát a csomagoláson előírt idő alatt kifőzzük (al dente), leszűrjük, összeforgatjuk a mártással, és azonnal tálaljuk. Külön tálban reszelt sajtot kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés:

Fotó: Springerpics