Bolognai tészta
2015.09.14 16:44
Elkészítési idő:
Hozzávalók:
- 50 dkg tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg szárzeller
- 2 ebőkanál olívaolaj
- 40 dkg vegyes darált hús
- 2 doboz passzírozott paradicsom konzerv
- 1 evőkanál felaprított zöldfűszer (bazsalikom, kakukkfű, oreganó)
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A zellert megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük.
Az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a darált húst. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a zellert. Felöntjük a paradicsommal, és 5 percig forraljuk. Belekeverjük a zöldfűszereket.
A tésztát a csomagoláson előírt idő alatt kifőzzük (al dente), leszűrjük, összeforgatjuk a mártással, és azonnal tálaljuk. Külön tálban reszelt sajtot kínálhatunk hozzá.
Megjegyzés:
Fotó: Springerpics