Bolognai szósz, marhahúsos

2015.08.17 07:37

 

2015.08.13 03:27

Hozzávalók 4 fő részére: 

 

  • 40 dkg sovány, darált marhahús
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • bazsalikom
  • oregánó
  • őrölt bors

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Amikor már a hús kifehéredett, ráöntjük a paradicsompürét és ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, összezúzott fokhagymával és egy pici cukorral. Puhára pároljuk, közben ha szükséges, pótoljuk az elforrt vizet.

A fotón látható szószhoz én nem spagettit főztem, hanem makarónit, mert mi jobban szeretjük, és füstölt sajtot reszeltem rá.