Hozzávalók 4 fő részére:
- 40 dkg sovány, darált marhahús
- 15 dkg paradicsompüré
- 4 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál cukor
- bazsalikom
- oregánó
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Amikor már a hús kifehéredett, ráöntjük a paradicsompürét és ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, összezúzott fokhagymával és egy pici cukorral. Puhára pároljuk, közben ha szükséges, pótoljuk az elforrt vizet.
A fotón látható szószhoz én nem spagettit főztem, hanem makarónit, mert mi jobban szeretjük, és füstölt sajtot reszeltem rá.