2015.08.13 03:30
hozzávalók / 3 adag
- 1 kg birka vegyeshús (lapocka, vagy comb, oldalas, nyak, vagy gerinc)
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 db makói bronz hagyma
- 1 db zöldpaprika (nem tv!)
- 1 dl vörösbor
- 1 ek paradicsompüré
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír
- 2 ek édes fűszerpaprika
- só, bors, kömény (ízlés szerint)
-
elkészítés
- A finomra vágott vöröshagymát a szalonna kiolvasztott zsírján lepirítjuk. (A szalonnakockákat előtte távolítsuk el!)
- Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, és tovább pirítjuk.
- A tűzről levéve mehet bele a fűszerpaprika, majd öntsük fel kevés húsalaplével vagy vízzel. Pirítsuk zsírjára, majd ismételjük meg a folyamatot néhányszor.
- A húst vágjuk nagyobb kockákra (2-3 cm), majd adjuk a pörköltalaphoz. Fűszerezzük (só, bors, kömény), adjunk hozzá zúzott fokhagymát, majd öntsük fel a vörösborral.
- Szakaszosan pároljuk fedő alatt, mindig csak kevés folyadékot adjunk a húshoz, így alakul ki a jóízű, sűrű pörköltszaft.