Betyár zöldbableves bográcsban

2015.09.23 09:10

 

Hozzávalók (8 személyre):
10 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
20 dkg füstölt tarja
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
50 dkg zöldbab
15 dkg tarhonya
1 hegyes erős paprika
1 evőkanál pirospaprika

1 csokor petrezselyem

1 db sárgarépa

3 dl tejföl
2 evőkanál liszt

Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a fölaprított vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a kockára vágott füstölt tarját, a cikkekre szelt paradicsomot és kétféle paprikát, sárgarépát, pirospaprikával megszórjuk, majd két liter vízzel fölöntve lassú tűzön főzzük. Ha a hús már majdnem puha, beletesszük a megtisztított, földarabolt zöldbabot meg a tarhonyát, ha szükséges megsózzuk. Ha a tarhonya is megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, fölaprított petrezselyemmel meghintjük, s még egyszer átforralva máris tálalhatjuk.

Ezt a receptet a DPG Sültgalamb csapatának köszönhetjük.