Hozzávalók:
- 60 dkg bélszín,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 20 dkg gomba,
- 1 pohár tejföl,
- 5 dkg hagyma,
- 20 dkg ecetes uborka,
- 10-15 szem Capri-bogyó,
- 3 dkg liszt,
- 1 dl főzőtejszín,
- 1 kk. mustár,
- 1 dl fehérbor,
- 1 csomó metélőhagyma,
- citromlé, só, bors.
A húst előbb vékony szeletekre, majd kb. 2 cm-es kockára vágjuk.
A szalonnát gyufaszál vékonyságúra szeleteljük, kisütjük zsírján megpirítjuk a hagymát rádobjuk a vékonyra felszelt gombát, a kissé durvábbra, de vékonyra felszelt uborkát, valamint a bélszínkockákat, és erős tűzön, állandó keverés hirtelen megpirítjuk.
Egy kanálvízzel elkeverjük a tejfölt, a húsra öntjük, beletesszük a Kapri-bogyót, a babérlevelet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és jól átkeverjük. Megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a tejszínt és a bort, végül 1/2 citrom levével és mustárral savanyítjuk. Össze- rottyanytjuk - főzni nem szabad!
Kivesszük a babérlevelet és azon forrón vajas burgonyapürével tálaljuk.