Bazsalikomos zöldséges hús recept

2016.05.06 07:09
bokine bokine receptje
 
     Bazsalikomos zöldséges hús

hozzávalók / 2 adag

 

 

          

elkészítés

  1. A húst megmossuk, leitatjuk a vizet róla, felszeleteljük.
  2. Elkészítjük a páclevet: az olajban elkeverjük a borsot, a mustárt és az apróra vágott bazsalikom 2/3 részét. (Egy egész hajtás csúcsot díszítésnek hagyjunk meg.)
  3. Ráöntjük a húsra, és alaposan összekeverjük. Minimum 2 órán keresztül pihentetjük hűtőben, hogy a hús átvegye a fűszerek ízét.
  4. Míg a húsok pácolódnak, elkészítjük a zöldségeket. A cukkinit megmossuk, levágjuk a két végét, hosszában négyeljük, és felkockázzuk. A répát megpucoljuk, megmossuk, és felkockázzuk.
  5. Wokban vagy teflon edényben megpirítjuk a húsokat, mindkét oldalán 1-2  percig. (Elég a pácban lévő olaj, nem kell alá semmi más). Egy nagy porcelántálba kiszedjük.
  6. A serpenyőnkben maradt olajon megpirítjuk a zöldségeinket a maradék 1/3 bazsalikommal együtt. Ízesítjük sóval, borssal.
  7. Rászedjük a húsokra, összeforgatjuk.