Bazsalikomos zöldséges hús recept
2016.05.06 07:09


hozzávalók / 2 adag
- 2 db bébi cukkini
- 6 közepes db sárgarépa
- 30 dkg sertésszűz (vagy csirkemell)
- 3 ek olívaolaj
- 1 csokor bazsalikom
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 kk mustár
elkészítés
- A húst megmossuk, leitatjuk a vizet róla, felszeleteljük.
- Elkészítjük a páclevet: az olajban elkeverjük a borsot, a mustárt és az apróra vágott bazsalikom 2/3 részét. (Egy egész hajtás csúcsot díszítésnek hagyjunk meg.)
- Ráöntjük a húsra, és alaposan összekeverjük. Minimum 2 órán keresztül pihentetjük hűtőben, hogy a hús átvegye a fűszerek ízét.
- Míg a húsok pácolódnak, elkészítjük a zöldségeket. A cukkinit megmossuk, levágjuk a két végét, hosszában négyeljük, és felkockázzuk. A répát megpucoljuk, megmossuk, és felkockázzuk.
- Wokban vagy teflon edényben megpirítjuk a húsokat, mindkét oldalán 1-2 percig. (Elég a pácban lévő olaj, nem kell alá semmi más). Egy nagy porcelántálba kiszedjük.
- A serpenyőnkben maradt olajon megpirítjuk a zöldségeinket a maradék 1/3 bazsalikommal együtt. Ízesítjük sóval, borssal.
- Rászedjük a húsokra, összeforgatjuk.