Banánnal töltött csirkemell kirántva

2015.08.17 12:48
Hozzávalók 4 főre
» A húshoz:
» 2 db csirkemell filé
» só,bors ízlés szerint
» 3 db.banán (felkarikázva)
» A sütéshez:
» 20 dkg liszt
» 25 dkg zsemlemorzsa
» 2 db.tojás
» 2 ek.szezámmag
» 3 dl napraforgó olaj
» A körethez:
» 2 kg burgonya
» 5 dkg vaj
» 1 cs apróravágott petrezselyemöld
» A díszítéshez:
» 1 db banán felkarikázva

 
Elkészítés:
 
A csirkemelleket szép szeletekre vágjuk, kissé kiverjük, sózzuk és borsozzuk.
Beleteszünk mindegyikbe egy kis guriga banánt, feltekerjük.
Tányérok: egyikbe liszt, másikba felvert tojás, harmadikba a szezámmagos prézli kerül.
Ezekben forgatjuk meg a töltött húsokat, majd bő, forró olajban kisütjük, többször forgatva (kb.: 6-7 perc alatt darabját, itatósra szedjük ki).
A megpucolt, felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, vajjal átforgatjuk
Tálaláskor a burgonya mellé tesszük a húsokat, a burgonyát megszórjuk petrezselyemzölddel,és rátesszük a kisült, megmaradt banánkarikákat.