Baloghegyi bográcsgulyás
Hozzávalók (8 személyre):
1 kg birkahús
4 evőkanál olaj
2 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kiskanál kömény
80 dkg burgonya
5 dl vörösbor
só
A bográcsot olajjal kikenjük. Beletesszük a fölaprított vöröshagymát, fokhagymát, a megtisztított, kockára vágott húst, s megszórjuk pirospaprikával, sóval és köménnyel. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és lassú tűzön addig főzzük, míg a hús félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát, a hasábokra vágott burgonyát, s belemorzsoljuk a cseresznyepaprikát. Hozzáöntjük a bort, és ha a lé nem lepné el teljesen, kevés vizet is adunk hozzá. Lassan rotyogtatva készre főzzük.
Ezt a receptet a DPG Sültgalamb csapatának köszönhetjük.