Bácskai rizseshús
A kép csak illusztráció.
Hozzávalók (4 személyre):
sertéspörkölt 50 dkg combból
30 dkg zöldpaprika
15 dkg paradicsom
20 dkg rizs
petrezselyem
só, bors
A rizst mosd meg, s csöpögtesd le. Ha a pörkölt már majdnem puha, egy tűzálló tálban add hozzá a rizst, a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot. Sózd, jól keverd össze, majd önts rá annyi forró vizet, hogy az egy ujjnyival ellepje az ételt. Fedd le, és előmelegített, forró sütőben párold puhára. A tetejét petrezselyemmel, paprika- és paradicsomszeletekkel díszítsd.
A rizseshúshoz készülő pörkölt húsát a szokásosnál kisebbre kockázzuk.
Friss paprika-paradicsom páros híján lecsóval is elkészíthető.