Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg sertés
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 4 zöldpaprika
- 1 hegyes erős paprika
- 2 ek zsír
- 2 tk pirospaprika
- 1 mk őrölt bors
- 1 tk őrölt kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g. darabolt paradocsom konzerv
- só ízlés szerint
- 30 dkg gömbölyű átmosott rizs
- 1 csokor petrezselyem zöld apróra vágva
Elkészítése:
A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát kockákra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük
A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk.
Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni.
Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Beletesszük a rizst, a fokhagymát, felöntjük annyi vízzel vagy húslevessel, hogy éppen ellepje, és készre pároljuk. Csak óvatosan keverjük, hogy ne törjük össze!
Lefedve hagyjuk 15-20 percet pihenni. Amikor elkészült belekeverjük a petr.zöldet.
Jó étvágyat!