Bácskai rizses hús I.

2015.08.17 06:39

 

2015.08.14 18:43

Hozzávalók 4 főre:

 

 

  • 50 dkg sertés
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 4 zöldpaprika
  • 1 hegyes erős paprika
  • 2 ek zsír
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 tk őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 g. darabolt paradocsom konzerv
  • só ízlés szerint
  • 30 dkg gömbölyű átmosott rizs
  • 1 csokor petrezselyem zöld apróra vágva

Elkészítése:

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát kockákra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük

A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk.

Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni.

Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Beletesszük a rizst, a fokhagymát, felöntjük annyi vízzel vagy húslevessel, hogy éppen ellepje, és készre pároljuk. Csak óvatosan keverjük, hogy ne törjük össze!

Lefedve hagyjuk 15-20 percet pihenni. Amikor elkészült belekeverjük a petr.zöldet.

Jó étvágyat!