Baconben sült csuka kapormártással
Hozzávalók:
- 1 kg csuka
- 8-10 szelet bacon
- 1-2 dl fehérbor
- só
- A kapormártáshoz:
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál margarin
- 1 csokor kapor (ha friss nincs, akkor a szárított is jó)
- 2 dl húsleves (leveskockából)
- 2 dl tejszín
- cukor
- ecet
- só, örölt feketebors (izlés szerint)
- 1 db. citrom leve
- fokhagyma granulátum
Elkészítés:
A csukát , kb. 4-5 cm vastagságúra felszeletelem, besózom, borsozom és enyhén megszórom a fokhagymával és pár csepp citromot is csepegtetek rá. A szeleteket baconbe tekerem, és tepsibe vagy tűzálló tálba helyezem. Aláöntöm a bort, és forró sütőben megsütöm.
A kapormártáshoz a vajban világosra pirítom a lisztet a finoma vágott kaporral együtt, majd húslevessel felengedem, sóval, cukorral, ecettel ízesítem, hozzáadom a tejszínt, és jól kiforralom.
A baconben sült csukát a kapormártással és galuskával tálalom. Jó étvágyat!